Praktijkfolder – Huisartspraktijk van Brenk – Enschede
Jacob Roggeveenstraat 51 7534CD Enschede Tel:053-4617904
Header afbeelding

Praktijkfolder

Praktijkfolder Huisartspraktijk Van Brenk

Huisartspraktijk Van Brenk

Jacob Roggeveenstraat 51
7534 CD ENSCHEDE
Telefoon: 053 – 4617904
Spoed: 053 – 4617904 toets 1
Receptenlijn: 053 – 4617904 toets 2

Openingstijden

De praktijk is iedere werkdag geopend van:

De assistente heeft pauze van 12.30 – 13.30 uur

Openingstijden
Maandag 08.00 – 17.00 uur
Dinsdag 08.00 – 13.00 uur
Woensdag 08.00 – 17.00 uur
Donderdag 08.00 – 17.00 uur
Vrijdag 08.00 – 17.00 uur

Spoedgevallen

Bel 112 bij een levensbedreigende situatie!

Bij verwondingen of spoedeisende klachten kunt u direct naar de praktijk komen.

De praktijk is geopend op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur. Als u belt dat u eraan komt, kan de huisarts alvast rekening houden met uw komst. Tel nummer: 053-4617904

Als dr. van Brenk afwezig is kunt u het telefoonnummer bellen van de praktijk (053 4619654). U kiest dan voor optie 1. U wordt dan automatisch doorgeschakeld naar een dienstdoende huisarts.

Afspraak maken

Het spreekuur wordt gehouden op iedere werkdag. Voor het spreekuur moet u altijd vooraf een afspraak maken.

U kunt voor een afspraak de praktijk bellen op werkdagen tussen 8 en 12.30 uur.

Voor eenvoudige vragen kunt u ook gebruik maken van het telefonisch terugbelspreekuur: U kunt de vraag stellen aan de assistente. Dr. van Brenk belt u dan terug in de loop van de middag. Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van uw klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

Meer tijd

Heeft u meer dan één klacht of vraag? Geef het aan bij het maken van de afspraak, we kunnen er rekening mee houden in onze agenda.

Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen.

Telefonisch terugbel spreekuur

Voor eenvoudige vragen kunt u ook gebruik maken van het telefonisch terugbelspreekuur: U kunt de vraag stellen aan de assistente. dr. van Brenk belt u dan, dezelfde dag, in de loop van de middag.

Dat heeft als voordeel dat u niet naar de praktijk hoeft te komen.

Hoe werkt het?

De assistente staat u te woord en kan u vaak direct zelf helpen. Iedere vraag wordt daarnaast voorgelegd aan de huisarts. De assistente of dr. van Brenk belt u op een later, met u afgesproken, tijdstip terug.

Uitslagen van onderzoek in het laboratorium en ziekenhuis

Bel voor uitslagen tussen 8 en 12.30 uur.

Avond-, nacht- en weekenddienst

Algemene informatie

Voor spoedeisende huisartsenhulp
’s avonds, ’s nachts, in het weekend en tijdens feestdagen

Huisartsenpost Enschede
Telefoon: 088-555 11 88
Voor inwoners uit de gemeenten Enschede en Haaksbergen.

Huisartsenpost Oldenzaal
Telefoon: 088- 555 11 22
Voor inwoners uit de gemeenten Dinkelland,Losser en Oldenzaal.

Huisartsendienst Twente-Oost (HDT-Oost) verzorgt in een samenwerkingsverband van alle 115 huisartsen in haar werkgebied de spoedeisende huisartsenhulp buiten kantooruren.
Als u ’s avonds, ’s nachts, in het weekend of op officiële feestdagen dringend huisartsenhulp nodig hebt, kunt u terecht bij HDT-Oost.

Er zijn twee hoofdlocaties van waaruit HDT-Oost spoedeisende hulp verleent:

  • Huisartsenpost Enschede
  • Huisartsenpost Oldenzaal

De huisartsenpost Enschede is er voor alle inwoners uit de gemeenten Enschede en Haaksbergen. Voor de weekend-/feestdagen van 08.00 tot 23.00 uur heeft de huisartsenpost Enschede een locatie in Haaksbergen geopend voor de inwoners van deze gemeente.
De huisartsenpost Oldenzaal is er voor alle inwoners uit de gemeenten Dinkelland, Losser en Oldenzaal.

Iedere patiënt die staat ingeschreven bij een huisarts uit bovengenoemde plaatsen kan een beroep doen op Huisartsendienst Twente-Oost. Ook patiënten die tijdelijk in ons werkgebied verblijven, zoals bijvoorbeeld toeristen of logés kunnen een beroep doen op onze organisatie.

Wanneer en hoe bereikbaar?

HDT-Oost is op maandag t/m vrijdag van 17.00 uur tot 08.00 uur de volgende ochtend bereikbaar. In het weekend en op officiële feestdagen is er een 24-uurs dienst. Op werkdagen van 08.00 uur tot 17.00 uur blijft alles zoals u gewend bent en kunt u terecht bij uw eigen huisarts of zijn/haar vervanger.

U wordt verzocht altijd eerst telefonisch contact met HDT-Oost op te nemen.
088-555 11 88 is het centrale nummer van huisartsenpost Enschede dat alle inwoners uit de gemeenten Enschede en Haaksbergen kunnen bellen voor spoedeisende huisartsenhulp buiten kantooruren.
088 – 555 11 22 is het centrale nummer van huisartsenpost Oldenzaal dat alle inwoners uit de gemeenten Dinkelland, Losser en Oldenzaal kunnen bellen voor spoedeisende huisartsenhulp buiten kantooruren.

Waar kunt u ons vinden?

Huisartsenpost Enschede :voor patiënten uit de gemeenten Enschede en Haaksbergen:
Haaksbergerstraat 55, Enschede (ingang naast hoofdingang van Medisch Spectrum Twente).

U kunt uw auto parkeren (betaald parkeren) op het ziekenhuisterrein van het Medisch Spectrum Twente aan de Haaksbergerstraat.

Locatie Haaksbergen
Geopend op de weekend-/feesdagen van 08.00 tot 23.00 uur. Het praktijkadres is de op dat moment dienstdoende huisarts. Dit adres wordt door de doktersassistent aan u doorgegeven als u een afspraak hebt met de huisarts aldaar.

Huisartsenpost Oldenzaal: voor patiënten uit de gemeenten Dinkelland, Losser en Oldenzaal:
Prins Bernhardstraat 17, 7573 AM Oldenzaal, links van de hoofdingang van het ziekenhuis Medisch Spectrum Twente in Oldenzaal

Huisbezoek

Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. Bijvoorbeeld omdat u te ziek, (tijdelijk) gehandicapt of slecht ter been bent.
De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt.
In de praktijk zijn de mogelijkheden voor onderzoek en behandeling beter.
Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen.